Julefrokost
Årets julefrokost med venner, familie eller for kontoret
FROKOST (11:30-14:00)
Mangholm brød
Surdejsbrød, rugbrød og gl. dags kærnet smør
Matjessild med radicchio, moutarde rouge, creme fraiche og peberrod
Æg fra gården med håndpillede rejer, mayonnaise, glaskål og brøndkarse
Jordskokker og rosenkål med blanquette sauce, karlsø kaprin og hasselnød
Anderilette med fermenteret drueagurker, sennep og vinterportulak
Hjemmelavede salsiccia pølser på gule ærter med grønkål og rucola
375 kr. pr. person
(min. 2 personer)
*Det er muligt at købe retter enkeltvis.
(brød 60 kr., og andre retter 150 kr.)
Ost & Sødt
Osteudvalg
140 kr.
Æbleskiver med mirabeller og vaniljesukker
45 kr.
Mangholm kringle med vaniljecreme og hasselnødder
35 kr.
AFTEN (18.00-20.00)
Mangholm brød
Gl. dags kærnet smør med kærnemælk
Klejner
Lufttørret andebryst, cikorie og peberrodscreme
Helleflynder
Glaskål, blomsterkapers, persille og ræddike
And à la Wellington
Rødvinssauce, rødbede og violet grønkål
Øland fra gården
Vilde kirsebær og mandel likør
600 kr. pr. person
* Det er muligt at købe retter enkeltvis.
(brød 60 kr., forret 160 kr., hovedret 280 kr., dessert 125 kr.)
VIN MENU
Louis Maurer, Cremant d’Alsace, Alsace, Frankrig
Pinot Blanc, Auxerrois
Velich, TO, Burgenland, Østrig
Chardonnay, Sauvignon Blanc, Welschriesling,
2021
Moric, Hausmarke Rot, Burgenland, Østrig
Pinot noir, Blaufränkisch, Zweigelt
2021
3 glas 300 kr. / 2 glas 200 kr. / 1 glas 120 kr.
JULEFROKOST – TRADITIONEL
Velkomst
Gløgg, som vi kender den, med æbleskiver, hindbær marmelade og vaniljesukker
1. servering
Velich, TO, Burgenland, Østrig
Chardonnay, Sauvignon Blanc, Welschriesling, 2021
Hjemmebagt surdejsbrød, rugbrød og smør.
Krydret Matjas sild med creme fraiche, brunet smør, peberrod og blomsterkapers
Hvide, marinerede sild med klassisk karrysalat, æg, dild og rødløg
Håndpillede, søkogte rejer med smilende æg, mayonnaise og syltede grønne tomater
Fiskefilet med urtesalat og remoulade med pickles af squash fra gården
2. servering
Moric, Hausmarke Rot, Burgenland, Østrig
Pinot noir, Blaufränkisch, Zweigelt 2020
Helstegt and med skysauce og rødkålssalat
Hvide kartofler, brune kartofler og sprøde kartofler
Pocherede æbler med ribsgele og timian
3. servering
Veyder-Malberg, Schöner Riesling, Wachau, Østrig
Riesling, 2021
Risalamande med mandler og kirsebærsauce
Menu // 750 kr. pr. person
Vinmenu // 350 kr. person
Julebordet er inspireret af den klassiske, danske julefrokost, og menuen vil derfor indeholde gluten, laktose, nødder, fisk og and.
Grønt er så vidt muligt fra gården og ellers vælger vi de bedste, lokale, danske råvarer.
Andre retter, som forskellige sild, gravad laks eller grønne retter, kan tilkøbes til menuen, hvis det ønskes.
Vinmenuen er baseret på biodynamiske vine fra Østrig, som vi har sammensat i samarbejde med Österreich vin i København.