Julefrokost

Årets julefrokost med venner, familie eller for kontoret

FROKOST (11:30-14:00)

Mangholm brød
Surdejsbrød, rugbrød og gl. dags kærnet smør

Matjessild med radicchio, moutarde rouge, creme fraiche og peberrod
Æg fra gården med håndpillede rejer, mayonnaise, glaskål og brøndkarse

Jordskokker og rosenkål med blanquette sauce, karlsø kaprin og hasselnød
Anderilette med fermenteret drueagurker, sennep og vinterportulak

Hjemmelavede salsiccia pølser på gule ærter med grønkål og rucola
375 kr. pr. person
(min. 2 personer)

*Det er muligt at købe retter enkeltvis.
(brød 60 kr., og andre retter 150 kr.)

Ost & Sødt

Osteudvalg
140 kr.

Æbleskiver med mirabeller og vaniljesukker
45 kr.

Mangholm kringle med vaniljecreme og hasselnødder
35 kr.

AFTEN (18.00-20.00)

Mangholm brød
Gl. dags kærnet smør med kærnemælk

Klejner
 Lufttørret andebryst, cikorie og peberrodscreme

Helleflynder
Glaskål, blomsterkapers, persille og ræddike

And à la Wellington
Rødvinssauce, rødbede og violet grønkål

Øland fra gården
Vilde kirsebær og mandel likør

600 kr. pr. person

* Det er muligt at købe retter enkeltvis.
(brød 60 kr., forret 160 kr., hovedret 280 kr., dessert 125 kr.)

 

VIN MENU

Louis Maurer, Cremant d’Alsace, Alsace, Frankrig

Pinot Blanc, Auxerrois

Velich, TO, Burgenland, Østrig

Chardonnay, Sauvignon Blanc, Welschriesling,
2021

Moric, Hausmarke Rot, Burgenland, Østrig

Pinot noir, Blaufränkisch, Zweigelt
2021

3 glas 300 kr. / 2 glas 200 kr. / 1 glas 120 kr.

JULEFROKOST – TRADITIONEL

 

Velkomst

Gløgg, som vi kender den, med æbleskiver, hindbær marmelade og vaniljesukker

 

1. servering
Velich, TO, Burgenland, Østrig

Chardonnay, Sauvignon Blanc, Welschriesling, 2021

Hjemmebagt surdejsbrød, rugbrød og smør.

Krydret Matjas sild med creme fraiche, brunet smør, peberrod og blomsterkapers

Hvide, marinerede sild med klassisk karrysalat, æg, dild og rødløg

Håndpillede, søkogte rejer med smilende æg, mayonnaise og syltede grønne tomater

Fiskefilet med urtesalat og remoulade med pickles af squash fra gården

 

 

2. servering

Moric, Hausmarke Rot, Burgenland, Østrig

Pinot noir, Blaufränkisch, Zweigelt 2020

Helstegt and med skysauce og rødkålssalat

 

Hvide kartofler, brune kartofler og sprøde kartofler

Pocherede æbler med ribsgele og timian

 

 

3. servering

Veyder-Malberg, Schöner Riesling, Wachau, Østrig

Riesling, 2021

Risalamande med mandler og kirsebærsauce

Menu // 750 kr. pr. person

Vinmenu // 350 kr. person

Julebordet er inspireret af den klassiske, danske julefrokost, og menuen vil derfor indeholde gluten, laktose, nødder, fisk og and.

Grønt er så vidt muligt fra gården og ellers vælger vi de bedste, lokale, danske råvarer.

Andre retter, som forskellige sild, gravad laks eller grønne retter, kan tilkøbes til menuen, hvis det ønskes.

Vinmenuen er baseret på biodynamiske vine fra Østrig, som vi har sammensat i samarbejde med Österreich vin i København.